Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε κάθε μέρα με αποτέλεσμα να έχετε καλύτερη επικοινωνία με το παιδί σας και να είναι ικανό να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του για καλύτερη ψυχική υγεία και κοινωνικότητα. Έτσι θα αναπτυχθεί μια υγιή σχέση γονέα – παιδιού, που θα υπάρχει αλληλοσεβασμός.

  1. Ακούστε περισσότερο και μιλήστε λιγότερο

Η ενεργή ακρόαση του παιδιού σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτά. Η προσοχή στα λόγια του παιδιού σας τους βοηθά να αισθάνονται ότι ακούγονται, ότι γίνονται κατανοητά και θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε και να συναισθανθείτε τις ανάγκες του παιδιού σας πολύ καλύτερα.

  1. Ελέγξτε τα συναισθήματά σας

Τα παιδιά υιοθετούν τις συμπεριφορές που βλέπουν στην πράξη και όχι αυτές που τους επιβάλλονται μέσα από τα λόγια. Είναι σημαντικό να εστιάσετε στη διαχείριση των δικών σας συναισθημάτων, αν ο στόχος σας είναι να διδάξετε το παιδί σας να κάνει το ίδιο. Ορισμένες καλές τεχνικές διαχείρισης συναισθημάτων είναι:

  • Εξασκήστε τις βαθιές αναπνοές για να ηρεμείτε, όταν είστε σε ένταση.
  • Ακούστε τις ανάγκες σας και κάντε ένα διάλειμμα, όταν το έχετε ανάγκη.
  • Αναλάβετε την ευθύνη για τα συναισθήματά σας και χρησιμοποιήστε δηλώσεις για να περιγράψετε πώς νιώθετε.
  • Αλλάξτε το περιβάλλον σας – κάντε μια βόλτα, εντάξτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει, ή απλά μετακινηθείτε σε διαφορετικό δωμάτιο.
  • Να είστε προσανατολισμένοι στην επίλυση των προβλημάτων, όχι προσανατολισμένοι στο πρόβλημα. Έτσι, θα προκύπτουν περισσότερες λύσεις και δε θα εγκλωβίζεστε σε ό,τι σας απασχολεί.

Περισσότερα στο ensunaisthisi,gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *