Οι παράγοντες που επηρεάζουν μια σχέση συνεχώς αλλάζουν και αυξάνονται, λόγω της έντονης καθημερινότητας. Πολλά είναι τα ζευγάρια που νιώθουν ότι δεν είναι ευχαριστημένα από τη σχέση τους και απλώς συνηθίζουν στο να ζουν μια μέτρια καθημερινότητα.

Η σχέση είναι ένας καθημερινός αγώνας που χρειάζεται προσπάθεια και από τις δυο πλευρές για την εξέλιξη και τη διατήρηση της. Είναι σημαντικό ο καθένας να αναγνωρίζει τα λάθη του και ο καθένας να επωμίζεται το μερίδιο της ευθύνης του. Όταν αυτό δε συμβαίνει, τότε αυτός που παίρνει όλη την ευθύνη, χάνει τον εαυτό του και έτσι διαταράσσεται η ισορροπία σε μια σχέση. Σε αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να παίζουν ρολό προηγούμενες σχέσεις και έτσι να κρύβεται μια εξαρτητική ή τιμωριτική συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό του.

Βασικό λάθος στις σχέσεις, είναι όταν ο ένας ζητά από τον άλλο να αλλάξει την προβληματική του συμπεριφορά. Ένα συχνό φαινόμενο είναι η αδιαφορία για τα συναισθήματα του αλλού με αποτέλεσμα να δημιουργείται απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι. Η μη τήρηση υποσχέσεων αλλά και η έλλειψη αναγνώρισης της λανθασμένης συμπεριφοράς μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι. Ένα άλλο αίτιο είναι η απουσία ενδιαφέροντος για τις σεξουαλικές ανάγκες του αλλού.  Στις περιπτώσεις, βέβαια που εντοπίζεται δυσλειτουργία στη σεξουαλική ζωή, προτείνεται η παρέμβαση ειδικού συμβούλου.

Περισσότερα στο nancy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *