Οι καλές ή λιγότερο καλές προσωπικές σχέσεις επηρεάζουν την υγεία μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Αν θέλεις να είσαι ψυχικά και σωματικά υγιής, επένδυσε σε θετικές σχέσεις στη ζωή σου – και ξεκαθάρισε το τοπίο όπου χρειάζεται.

Οι προσωπικές σχέσεις αποτελούν σημαντικό τομέα της ζωής μας. Ο σύντροφός μας αποτελεί το πρόσωπο που μπορούμε να εμπιστευόμαστε και να μοιραζόμαστε θέματα που μας απασχολούν, θετικά ή αρνητικά, χωρίς να νιώθουμε την κριτική. Καθώς οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές, όταν δεν υπάρχει η ποιότητα που προσδοκούμε, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις για τη σωματική και την ψυχική υγεία μας.

Πώς μια καλή σχέση βελτιώνει την υγεία σου

Οι σύντροφοι που διατηρούν έναν αμοιβαία ικανοποιητικό δεσμό έχει βρεθεί ότι έχουν πολλά πλεονεκτήματα, για τους ίδιους αλλά και τα παιδιά τους. Οι σχέσεις κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους και συμβάλλουν στη χαρά στη ζωή μας. Αποτελούν ζωτικό μέρος της ψυχικής ευεξίας. Σύμφωνα με μελέτες, μια αρμονική σχέση και ένας ισορροπημένος γάμος αποτελούν ασπίδα ενάντια στην κατάθλιψη και στο χρόνιο άγχος. Αντίθετα, όταν δεν υπάρχει καλή επικοινωνία σε ένα ζευγάρι, παρατηρείται αύξηση του στρες, το οποίο εμφανίζεται ως πονοκέφαλος, κόμπο στο λαιμό, δυσκολία στην κατάποση ή ζάλη.

Και είναι πιο συχνό, σε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, να παρακινήσει ο ένας τον άλλον να παραμείνει υγιής, να θέσει στόχους και να νιώσει υπεύθυνα ο ένας για τον άλλον. Στον αντίποδα, η δυσαρέσκεια στη σχέση μπορεί να οδηγήσει σε παθητικό-επιθετικές συμπεριφορές διατροφής και προβλήματα ύπνου, που θα οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

Η υπερδύναμη της αγκαλιάς

 

Περισσότερα στο shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *