Αλεξάνδρα Παυλέτση Στεφανή

  Η Παυλέτση – Στεφανή Αλεξάνδρα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ: 1451/2015) και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους, αναλαμβάνοντας θεραπεία εφήβων, ενηλίκων και συμβουλευτική γονέων.

  Στο χώρο του γραφείου παρέχονται εξειδικευμένες παρεμβάσεις για το άγχος και το στρες, την κατάθλιψη, το πένθος, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, τα διατροφικά ζητήματα, τα ψυχοσωματικά ζητήματα, την στοχοθέτηση επαγγελματικών θεμάτων και γενικότερα για τη διαχείριση δυσκολιών που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, καθώς και συμβουλευτική γονέων.   

  Παράλληλα είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων και έχει συνεργαστεί με σχολεία και παιδικούς σταθμούς ως ψυχολόγος και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στην Β΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Έχει ολοκληρώσει Μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή  Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το «Πρόγραμμα Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική, στο Coaching και στο Mentoring» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ενηλίκων» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και έχει ολοκληρώσει την Μετεκπαίδευση στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα για την χορήγηση Ψυχομετρικών Εργαλείων WISC III, Raven, MMPI. Συνεργάζεται με τα πρότυπα κέντρα «Ενσυναίσθηση», παρέχοντας συμβουλευτική γονέων και πραγματοποιώντας ομάδες γονέων για αποτελεσματικότερους γονείς. Επιπλέον, η εθελοντική της εμπειρία και η συμμετοχή της σε πολλαπλά Συνέδρια, Σεμινάρια και Έρευνες που αφορούν ποικίλα θέματα του πεδίου της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής , όπως η ψυχική ευεξία, ο ρόλος των συναισθημάτων και η διαχείριση τους, η νοηματοδότηση της ευτυχίας, το burn out και το mobbing, η βία και ειδικότερα η κακοποιητική συμπεριφορά της έχει προσφέρει πλήθος γνώσεων στον κλάδο της.

  Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες με θέματα Ψυχολογίας και με αναρτημένες ανακοινώσεις σε συνέδρια. Συνεργάζεται με διάφορες εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες για τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων, καθώς και με ραδιοφωνικές εκπομπές. Επίσης, συνεργάζεται με εκπαιδευτικά κέντρα ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα ψυχολογίας και αναλαμβάνει άτομα για προετοιμασία κατατακτηρίων εξετάσεων σε σχολές Ψυχολογίας. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος του project «Harmony mind-Harmony life» για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής υγείας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • Ιδιωτικό γραφείο, Αμπελόκηποι
 • Εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ», ΟΚΑΝΑ
 • Εξωτερικός συνεργάτης των Πρότυπων Κέντρων «Ενσυναίσθηση» για Συμβουλευτική Γονέων και Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών και εφήβων
 • Εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού Shape Magazine Greece
 • Εξωτερικός συνεργάτης του boro.gr by Anna Drouza
 • Εκπαιδευτής Ενηλίκων σε θέματα Ψυχολογίας σε Πανεπιστημιακό Εκπαιδευτικό Κέντρο
 • Ψυχολόγος, παιδικό σταθμό
 • Πρακτική άσκηση, Β΄ Ψυχιατρική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»
 • Εθελοντική εργασία, Κοινωνική Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού
 • Εθελοντική εργασία, Ξενώνας Αστέγων και Κοινωνική Υπηρεσία, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
 • Αρθρογράφος σε ιστοσελίδες, περιοδικά και εφημερίδες σε θέματα ψυχολογίας