Η ατομική θεραπεία μπορεί να είναι ευεργετική για όσους είναι έτοιμοι για θεραπεία, σε μια περίοδο μετάβασης ή που απλώς ένα κομμάτι του εαυτού τους αναζητά την αλλαγή. Είναι μια επιλογή για όσους νιώθουν πληγωμένοι από το παρελθόν, για όσους αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες και για όσους θέλουν απλώς κάποιον να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια για την επίλυση προβλημάτων. Η θεραπευτική σχέση είναι πολύ σημαντική και αποτελεί βασικό παράγοντα της αλλαγής.

Η θεραπεία είναι η διαδικασία συνάντησης με έναν θεραπευτή για την επίλυση προβληματικών συμπεριφορών, πεποιθήσεων, συναισθημάτων, προβλημάτων σχέσεων και / ή σωματικών αποκρίσεων. Η έναρξη της θεραπείας μπορεί να είναι ένα μεγάλο βήμα προς την πιο υγιή εκδοχή του εαυτού σας και για να ζήσετε την καλύτερη δυνατή ζωή – ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Μέσω της θεραπείας, μπορείτε να αλλάξετε τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και τις συνήθειες, να λύσετε τα οδυνηρά συναισθήματα, να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους άλλους. Η σχέση σας με τον θεραπευτή σας είναι εμπιστευτική και εστιάζει όχι μόνο στο περιεχόμενο αυτού που μιλάτε, αλλά και στη διαδικασία.

  Η θεραπευτική διαδικασία, δηλαδή πώς μοιράζεστε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας, θεωρείται εξίσου σημαντική με τα συγκεκριμένα θέματα ή τις ανησυχίες που μοιράζεστε στη θεραπεία. Η θεραπεία στόχο έχει να εξερευνήσει σε βάθος τις εμπειρίες που τροφοδοτούν τις ακραίες πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές. Όταν απομακρυνόμαστε από τα βαθύτερα δεινά μας, βιώνουμε περισσότερο και εντονότερα τα αρνητικά συναισθήματα, το οποίο συχνά οδηγεί σε περισσότερους πόνους. Η θεραπευτική διαδικασία οδηγεί στην αυτογνωσία, την ανάπτυξη και την απελευθέρωση συναισθημάτων και πεποιθήσεων. Εάν σκέφτεστε τη θεραπεία ή εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε την πρώτη σας συνεδρία θεραπείας, ίσως να είστε νευρικοί, δύσπιστοι ή απλά φοβισμένοι για την έναρξη. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν φυσικό φόβο για το άγνωστο, το οποίο επηρεάζει τα συναισθήματά σας. Είναι φυσιολογική αντίδραση και μπορείτε να το μοιραστείτε με τον ειδικό, ώστε να σας βοηθήσει να χτίσετε την αλληλεπίδραση μεταξύ σας και να αισθανθείτε πιο άνετα.. Στο χώρο του γραφείου παρέχονται εξειδικευμένες παρεμβάσεις για το άγχος και το στρες, την κατάθλιψη, το πένθος, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, τα διατροφικά ζητήματα, τα ψυχοσωματικά ζητήματα, την στοχοθέτηση επαγγελματικών θεμάτων και γενικότερα για τη διαχείριση δυσκολιών που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.  Η θεραπεία είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε προβλήματα, να ορίσετε και να επιτύχετε στόχους, να βελτιώσετε τις επικοινωνιακές σας ικανότητες ή να σας διδάξει νέους τρόπους για να παρακολουθείτε τα συναισθήματά σας και να διατηρείτε τα επίπεδα άγχους σας υπό έλεγχο. Μπορεί να σας βοηθήσει να οικοδομήσετε τη ζωή, τη σταδιοδρομία και τη σχέση που θέλετε